Atomic Blonde  – Mai bine stăteam dreaq acasă!

Spoiler free 🙂

Am zis să merg să văd Atomic Blonde în cinema. Sincer, m-au captat afișul, nota de 7,1 pe IMDB, Charlize Theron și genul programului: Action, Mystery, Thriller. Uuu… Na, sunt fan Charlize Theron. Aia e. Apropo de dânsa, este și ea unul din producătorii filmului. Gut!

Îi stă bine lui Charlize să joace genul ăsta de roluri. Chiar mi-a adus aminte cumva de Lucy. Ca vibe, ca roughness, chiar și ca look. Cred că a fost o sursă de inspirație în construcția personajului overall. De jucat a jucat curat, propice, n-a sărit calul. Oarecum ca la carte. Nici scriptul nu a fost vreo lumină în sensul ăsta. Toată lumea vorbea identic. Același vocabular, aceleași expresii, aceleași conversații obosite.

Filmul în sine din păcate, a fost o oarecare dezamăgire. Foarte lent pe alocuri. Cumva înțeleg că era nevoie de anumite momente pentru a face mai clar plotul (care oricum nu e ceva life-changing) însă mă așteptam la ceva mai dinamic în acele momente. Chiar era să adorm. Nu exagerez.

Ca plot, vrea să fie pe genul spy my baby one more time și te omor. Dar cred că din dorința de a satisface plătitorul de bilet s-au gândit să-l facă mai încâlcit. Să fie epic domne. Astea merg acum. Asta vinde ce să mai. De vândut a vândut dar m-a cam obosit. Ăla nu e ăla e celălalt care se dă ăla original pentru că tu trebuie să rămâi cu impresia că celalalt original este de fapt ăla care se dă a fi celălalt. Get it?

Deși este un action – thriller, înspre finalul filmului am râs copios preț de vreo 15 – 20 minute. Ce a generat această batjocură? Un buchet de scene de acțiune cu bătăiță, împușcături și alte vagabonțeli care ori au avut intenția de a fi hiper über realiste ori din exces de zel s-au transformat în ceva ludic. Pe mine m-au făcut să râd. Oi avea eu ceva … Awkward…

Soundtrackul a devenit și el la un moment dat foarte obositor deoarece s-a insistat pe ideea de muzică în vogă din perioada în care are loc acțiunea. Perfect de acord când vrei să set the fucking mood. Am apreciat enorm când am auzit David Bowie. Dar dacă acu mă iei și îmi redai tot playlistul tău din facultate ca să acoperi umplutura vizuală … Ce dreaq ești nesi așa?

Nu văd sa fie de 7,1. Personal i-aș da un 6 să zic. Pentru că ce a ținut de imagine, montaj, fx, cascadorii, sunet și alte acareturi a fost la înălțime. Este suficient? Recomand? Hmm… Cu părere de rău, dar nu 🙁 .

Vă pupă tata

P.S. Vă las acolea trailerul pentru cine dorește un sneek peek.

 

Cel mai probabil o să-ți placă și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *